LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Α.Π. Από τον παράδεισο στην .........κόλαση! ΜΕΡΟΣ 3ον !

Συνέχεια από το 2ον Μέρος!



Όμως θα μου πείτε ‘’βρε παιδί μου καλά τα λες! μα δεν ήξερε κανείς ότι γινόταν αυτό? από που ξεφύτρωσε από το πουθενά; και θα σας απαντήσω! και βέβαια το ήξεραν και βέβαια το κουκούλωναν και βέβαια έθαβαν την όποια έρευνα γινόταν γιατί σε όλο αυτό το κύκλωμα διακίνησης ασθενών, δεν κρύβονταν μόνο ιατρικοί αλήτες, αλλά και πολιτικοί αλήτες, που βοηθούσαν τους ιατρικούς στις όποιες αλητείες τους!
Για του λόγου το αληθές όμως πάμε να δούμε τα πράγματα από την αρχή και από πού ξεκινάει αυτή η σαπίλα, αυτή η βρωμιά γύρω από τις ζωές των παιδιών!

Στο Νος/μείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» λειτουργεί από την ίδρυση του ΕΣΥ ατύπως και από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 θεσμοθετημένο το «ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), μοναδικό στο είδος του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Αυτό το Κέντρο συγκροτείται από τα εξής Τμήματα (Αριθ. Υπουργικής Απόφασης Υ4α/11622/92/ΦΕΚ 189/23.03.1993):
Δύο (2) Τμήματα Χειρουργικής Θώρακα (Καρδιοχειρουργικά Τμήματα),
3. Καρδιολογικό Τμήμα,
4. Καρδιο-αναισθησιολογικό Τμήμα.
Το Κέντρο διαθέτει και Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ), όπου νοσηλεύονταν τα καρδιο-χειρουργημένα παιδιά.
Διευθυντές των Τμημάτων του Παιδο-καρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με δικαίωμα υπογραφής για Πιστοποιητικά Εξωτερικού:
Α’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα:
α) Ιωάννης Στήνιος (1985 – Ιούλιος 2003 = 18 έτη).
β) Χριστόδουλος Παφίτης (Δεκ. 2005 – Ιούν. 2009 = 3 έτη).
γ) Γεώργιος Καλαβρουζιώτης (Διευθυντεύων από Ιούλ. 2009 – Ιαν 2011).

Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα:
α)  Μιχαήλ Μπονώρης (1990 – 1997 = 7 έτη).
β) Πρόδρομος Αζαριάδης (Μάιος 2001 – Ιούν. 2007 = 6 έτη).
Όταν αποφάσισαν να ξαποστείλουν τον κ. Σαρρή από το Ωνάσειο ποιόν έφεραν στην θέση του; που; στη θέση του κ. Σαρρή!, του μοναδικού στην Ελλάδα που χειρουργεί τα δύσκολα περιστατικά με συγγενείς καρδιοπάθειες!, τοποθέτησαν τον Π. Αζαριάδη, έναν από τους τρεις γιατρούς του Αγία Σοφία που δηλώνουν και υπογράφουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν δύσκολα περιστατικά και τα στέλνουν στην Αγγλία. Και ποιο το πόρισμα της ΕΔΕ εναντίον του συγκεκριμένου ιατρού μετά την καταγγελία του κ. Μητσιόπουλου;

γ) Αντώνιος Κουρτέσης (Απρ. 2008 – Ιαν. 2011, και από Ιαν. 2011 έως Οκτ 2011, οπότε έκλεισε το κέντρο, ήταν Διευθυντής του ενιαίου Καρδιοχειρουργικού Τμήματος).Ο δυναμικός συντονιστής διευθυντής του παιδο-καρδιοχειρουργικού τμήματος ο οποίος στην μέχρι τώρα θητεία του έχει κάνει σωρεία αναφορών εις βάρος συναδέλφων του στη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου εμείς από την έρευνά μας ανακαλύπτουμε τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που αναφέρει σε αυτά! Ο έτερος ‘’ υπονομευτής’’ του ΕΚΑΣΚΑΠ μαζί με τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ του νοσοκομείου κ. Παπασάββα (όταν το στρατόπεδο δεν λειτουργεί σωστά τιμωρούμε τους φαντάρους για να μην εκτεθούν οι αξιωματικοί) κ. Ιωάννης Οικονομίδης βλέποντας προφανώς μισητούς εφιάλτες στον ξύπνιο του, στα πρόσωπα των ιατρών, κατασκευάζει τεκμήρια για να τους στείλει στο πυρ το εξώτερον! Δεν ξέρουμε όμως ακόμα αν είναι ο ίδιος, ο εμπλεκόμενος με τα στημένα παιχνίδια της ΕΠΟ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ που έχει δικαστεί 25 ημέρες για την περίπτωση αυτή! θα εφαρμοστεί άραγε ο νόμος για τον κύριο αυτό; Επίσης από την ενημέρωση  που είχα ακόμα και σήμερα από το γραφείο του κ. Διοικητή της 1ης ΥΠΕ αξιότιμο κ. Κοντοζαμάνη ακόμα δεν έχει παραδοθεί το πόρισμα της δεύτερης ΕΔΕ από τον κ. Οικονομίδη! ποιά η πειθαρχική δίωξη για τον συγκεκριμένο κύριο; 

Καρδιολογικό Τμήμα
Α) Βασίλειος Θανόπουλος (1988 – Σεπτ. 2009).
Β) Μαρία Πασβούρη (Σεπτ 2009 – Σεπτ 2010).
Γ) Αθηνά Βέκιου (Σεπτ 2010 – σήμερα).


1-2. Δύο Τμήματα (Α’ και Β’) Χειρουργικής Θώρακα (Καρδιοχειρουργικά Τμήματα) με τρεις οργανικές θέσεις έκαστο (1 Διευθυντής, 1 Επιμελητής Α’ και 1 Επιμελητής Β’),
3. Καρδιολογικό Τμήμα και Αιμοδυναμικό Εργαστήριο,
4. Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα (7 οργανικές θέσεις το 2000) και  
5. Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (δεν αποτελεί αυτόνομο Τμήμα).
Ένας από τους Διευθυντές των παραπάνω Τμημάτων ορίζεται «Συντονιστής» του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.).


Στελέχωση ΕΚΑΣΚΑΠ
Από Ιούνιο 2009 μέχρι Δεκέμβριο 2010 (ενάμιση έτος) τα δύο Καρδιοχειρουργικά Τμήματα έχουν από έναν (1) Καρδιοχειρουργό και έναν (1) Επικουρικό Καρδιοχειρουργό. Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011 υπήρχε ένας (1) Επικουρικός Καρδιοχειρουργός και για τα δύο Τμήματα (τα οποία συγχώνευσε η Διοίκηση), τον Μάρτιο 2011 κανένας και μόλις τον Απρίλιο 2011 διορίσθηκε 3ος Καρδιοχειρουργός Επιμελητής Α’.
Από Απρίλιο 2010 έως Μάρτιο 2011 το Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. λειτουργούσε με μία (1) Καρδιοαναισθησιολόγο και μία (1) Επικουρική Καρδιοαναισθησιολόγο.

Χρονικό
15.07.2010: Συμφωνία Νος/μείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και Ωνασείου για «λειτουργική διασύνδεση» των Παιδο-καρδιοχειρουργικών κέντρων τους. Το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής αγνοούμε. Τη μόνη “πρακτική εφαρμογή” της που μπορούμε να φανταστούμε, είναι  η προσπάθεια του κοινού μέλους των ΔΣ των δύο Νοσοκομείων Ι. Στήνιου (συνταξιούχου Διευθυντή Καρδιοχειρουργού στο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ») να διακομίζει ασθενείς του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στο Ωνάσειο για χειρουργείο για ευνόητους λόγους!
   
27.07.2010: Το ΔΣ του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» εκτιμά ότι είναι «αυτονόητη η ύπαρξη δύο Καρδιοχειρουργικών Τμημάτων, όπως ο οργανισμός του Νοσοκομείου ορίζει...» και αποφασίζει να προκηρύξει όλες τις κενές θέσεις του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ταυτόχρονα, τοποθετεί «Συντονιστή» του (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) τον Διευθυντή του Β’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Α. Κουρτέση (ΑΚ) και Υπεύθυνη του Καρδιοαναισθησιο-λογικού την κ. Ε. Μανώλη (ΕΜ), η μόνη Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου με αυτήν την εξειδίκευση.

  3.11.2010: Το ΔΣ ζητά από την Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (1η ΥΠΕ) έγκριση για προκήρυξη θέσης Διευθυντή Καρδιοχειρουργού (για το Α΄ Τμήμα).

12.11.2010: Η 1η ΥΠΕ εγκρίνει την προκήρυξη της θέσης Διευθυντή.

23.12.2010: Το ΔΣ αλλάζει απόφαση και ζητά από την 1η ΥΠΕ η θέση Διευθυντή να προκηρυχθεί ως θέση Επιμελητή Β’. Με την ίδια απόφαση ζητά την προκήρυξη της κενής θέσης Επιμελητή Β’ του Τμήματος, με καθυστέρηση 3,5 μηνών (ακόμη κενή!).

19.01.2011: Το ΔΣ αποφασίζει, με το πρόσχημα της υποστελέχωσης, την προσωρινή «συλλειτουργία» των 2 Καρδιοχειρουργικών Τμημάτων σε «ενιαίο» με Συντονιστή - Διευθυντή τον κ. Αντώνη Κουρτέση (δηλ. καταργεί το Α’ Τμήμα). Δηλ. το ΔΣ του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»:
-    σε 50 ημέρες αλλάζει απόφαση και δεν θέλει Διευθυντή για το Α’ Τμήμα και
-    σε λιγότερο από 6 μήνες δεν θέλει 2 Καρδιοχειρουργικά Τμήματα!
Μάρτιος 2011: Αφαιρείται η Υπευθυνότητα του Καρδιο-αναισθησιολογικού από τη Ελένη Μανώλη και ανατίθεται στην Διευθύντρια του Γενικού Αναισθησιολογικού κ. Παναγιώτα Μαμμή, η οποία τον Ιούλιο 2010 μαζί με όλους τους Διευθυντές του Γενικού Αναισθησιολογικού, είχαν υπογράψει επιστολή προς τη Διοίκηση ότι δεν αναλαμβάνουν καμία Καρδιοχειρουργική επέμβαση, διότι δεν έχουν καθόλου πείρα στο αντικείμενο της Καρδιοαναισθησιολογίας (!!!). Αυτά κ. Παπασάββα τα γνωρίζετε; η μήπως δεν τα γνώριζε ο συνεχώς αναφέρων σε εσάς κ. Κουρτέσης; η μήπως σας τα έκρυψε επιμελώς για να στοιχειοθετήσει και για άλλους κατηγορίες πέραν των όσων είχε στο μάτι; Περιμένουμε την απάντησή σας κύριε διοικητά κύριε Παπασάββα! Γιατί αν το γνωρίζετε είστε εγκληματίας κατά της ανθρώπινης ζωής τόσο εσείς όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου! Αν δεν το γνωρίζετε παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα!   
26.09.2011: Το ΔΣ αποφασίζει να προτείνει στο ΥΥΚΑ την αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου, δηλ.: α. «ενσωμάτωση» της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) στη γενική Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και β. συγχώνευση των δύο Καρδιοχειρουργικών Τμημάτων σε ένα.
29.09.2011: Με αφορμή την αδυναμία κάλυψης της εφημερίας της ημέρας εκείνης και με εισήγηση των κατ’ εξοχήν υπευθύνων για τη λειτουργία του Παιδο-καρδιοχειρουργικού Κέντρου Συντονιστών – Διευθυντών του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος (Α. Κουρτέση) και του (Γενικού) Αναισθησιολογικού Τμήματος (Π. Μαμμή), η Διοίκηση βάζει σε άμεση εφαρμογή την απόφασή της να κλείσει την Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας. Οι 3 καρδιοχειρουργικοί ασθενείς που χειρουργούνται τις επόμενες ημέρες, νοσηλεύονται, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, στη γενική ΜΕΘ και τη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου! Οι γιατροί και των δύο αυτών Μονάδων διαμαρτύρονται στη Διοίκηση εγγράφως και θεωρούν αυτή τη λύση «αντιεπιστημονική» και «πρόχειρη».                                                     
(Σημειωτέον οτι η κατάργηση της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας είχε επιχειρηθεί τον Μάρτιο 2011, αλλά λόγω της αντίδρασης που προκάλεσε, το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε).
 3.10.2011: Αντιπροσωπεία γονέων με καρδιοπαθή παιδιά και νοσηλευτές – γιατροί της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας συναντώνται στο Υπουργείο με τον ΓΓ κ. Πολύζο και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας. Ο κ. Πολύζος δηλώνει άγνοια (!), τηλεφωνεί μπροστά τους στον Διοικητή του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κ. Παπασάββα και του ζητά να οργανώσει σύσκεψη με όλους του Καρδιοχειρουργούς στις 7.10.2011.
  7.10.2011: Γονείς, νοσηλευτές και οι δύο Καρδιοχειρουργοί (πλην του  Συντονιστή-Διευθυντή) συγκεντρώνονται το πρωί στο γραφείο του Διοικητή κ. Παπασάββα για την «σύσκεψη» που ζήτησε ο κ. Πολύζος. Ο κ. Παπασάββας τους ενημερώνει ότι η «σύσκεψη» έγινε ήδη (!!!) με τους Διευθυντές των εμπλεκομένων Τμημάτων και Μονάδων και το συμπέρασμα ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας και τη νοσηλεία των καρδιο-χειρουργημένων παιδιών σε άλλες Μονάδες!!! Εσείς είστε ο Υπεύθυνος Διοικητής κ. Παπασάββα;      
14.10.2011: Δύο εβδομάδες μετά την κατάργηση της ΚΕΜ, η Διοίκηση αποφασίζει την αναστολή όλων των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο και παραπέμπει τα τέσσερα νοσηλευόμενα προς χειρουργείο περιστατικά στο Ωνάσειο. Το λουκέτο στο Κέντρο το ονομάζει “αναβάθμιση” (Η απόφαση αυτή  γνωστοποιήθηκε με καθυστέρηση εβδομάδων, παρόλο που είχε ζητηθεί ακόμη και με εισαγγελική παραγγελία. Για τον λόγο αυτό έχει υποβληθεί από τον Γεώργιο Καλαβρουζιώτη μήνυση για απείθεια στο πρόσωπό σας κ. Διοικητή κ. Παπασάββα; η μήπως δεν το γνωρίζετε και αυτό
19.10.2011: Με νέα απόφαση της Διοίκησης, αναστέλλονται όλοι οι καθετηριασμοί καρδιάς στο Νοσοκομείο. (Ταυτόχρονα, αναιρείται και η απόφαση της 26.09.2011 για συγχώνευση των δύο Καρδιοχειρουργικών Τμημάτων). Ο κ. Παπασάββας ,διοικητής του Ν.Π "Αγία Σοφία"  και ανηψιός του  γνωστού  τέως  διευθυντή του Ωνασείου και νυν βουλευτή  του ΠΑΣΟΚ  κ. Κρεμαστινού (Πώς να μην τα κάνετε αυτά κύριε Παπασάββα αφού έχετε μπάρμπα στην Κορώνη; Δεν τα βλέπεi τα κατορθώματά σας ο περίφημος καρδιοχειρουργός; δεν ασχολείται μαζί σας γιατί ντρέπετε για εσάς; η σας καλύπτει πολιτικά και προσπαθείτε να τα διαλύσετε όλα προς όφελος κάποιων άλλων μη σκεπτόμενος την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων;)  σε  αγαστή "συνεργασία" με το  νοσοκομειακό "περιβάλλον" και ασφαλώς τον  φίλο υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο , μετά απο  πολλούς μήνες  προσπαθειών  κατάφερε με ένα άθλιο  τρυκ να  βάλει τελικά  λουκέτο   στο  παιδο-καρδιοχειρουργικό κέντρο του "Αγία Σοφία".

 9.11.2011, πραγματοποιήθηκε «σύσκεψη» στα γραφεία της 1ης Υ.ΠΕ. για το Παιδο-καρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Όπως είχε ενημερώσει η ΕΙΝΑΠ, στη σύσκεψη θα μετείχαν ο Διοικητής του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Παπασάββας, ο Διοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. κ. Μουσιώνης, ο Πρόεδρος της  ΕΙΝΑΠ κ. Τσούκαλος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. 
Γιατροί (οι Καρδιοχειρουργοί κ.κ. Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης και οι Καρδιολόγοι κ.κ. Ελευθεράκης και Καρανάσιος) και νοσηλευτές του Παιδοκαρδιο-χειρουργικού Κέντρου του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας, Αιμοδυναμικού και Καρδιολογικού Τμήματος), αλλά και εκπρόσωποι των γονέων καρδιοπαθών παιδιών, που στηρίζουν την προσπάθεια να ξανανοίξει το Κέντρο, οι οποίοι  αποφάσισαν να παραστούν  χωρίς να είναι προσκεκλημένοι. 

Προς μεγάλη τους έκπληξη, διαπίστωσαν ότι παρευρίσκονταν εκεί ο Διευθυντής του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του (ημιιδιωτικού) Ωνασείου κ. Αζαριάδης και ο Διευθυντής του  Παιδοκαρδιοχειρουργικού του (ιδιωτικού) ΜΗΤΕΡΑ κ. Σαρρής.
Από πλευράς Υπουργείου Υγείας ήταν ο ΓΓ κ. Πολύζος.
Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, με ύφος απαράδεκτο, είπε στους περίπου 20 γονείς που παρευρίσκονταν ότι ήρθαν για «σόου» και τους ζήτησε να βγουν στην αυλή.Το κλίμα φορτίσθηκε  και  μετά απο πιέσεις των γονέων  δέχτηκε  να μείνει  στη «σύσκεψη» μια τριμελής αντιπροσωπεία τους.
Τελικώς, αυτό που έγινε ήταν κάποια «σύσκεψη» σε κάποιο γραφείο με τον κ. Πολύζο (ΓΓ ΥΥΚΑ ), τον Διοικητή και τον  Υποδιοικητή  της 1ης ΥΠΕ κ.κ. Μουσιώνη και Συγγελάκη,τον  Διοικητή του  "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" κ. Παπασάββα, την Διοικήτρια του "ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ" κ. Θεάκου,τον Πρόεδρο της  ΕΙΝΑΠ κ. Τσούκαλο και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών Παιδοκαρδιο-χειρουργικών Κέντρων κ.κ. Αζαριάδη και Σαρρή, χωρίς τους γιατρούς του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και την αντιπροσωπεία των γονέων!!!  
Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΕΚΑΣΚΑΠ) είναι πλέον παρελθόν.
. Προς μεγάλη  έκπληξη όλων η πληροφόρηση από τον τύπο και τα ΜΜΕ λέει ότι οι λόγοι που έκλεισε το Κέντρο είναι διαπληκτισμοί και καυγάδες των χειρουργών μέσα στη χειρουργική αίθουσα, πάνω από ναρκωμένα παιδιά, που ξυπνούσαν χωρίς να έχουν χειρουργηθεί. Το ένα και μοναδικό γεγονός, κατά το οποίο πράγματι ένα παιδί ναρκώθηκε και το χειρουργείο δεν έγινε (27.09.11), ήταν λόγω έλλειψης βοηθών – χειρουργών. Ο ένας ήταν ασθενής και είχε ειδοποιήσει τον Συντονιστή-Διευθυντή, ενώ ο άλλος ήταν κατάκοπος μετά από 48ωρη εφημερία στην ΚΕΜ (και δεν ζήτησε ρεπό όπως γράφετε στην ΕΔΕ σας κύριε Οικονομίδη). Εν τούτοις, ο Συντονιστής - Διευθυντής, χειρουργός του ασθενούς, έδωσε εντολή να μπει το παιδί στο χειρουργείο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη βοήθεια που χρειαζόταν για την επέμβαση. Αυτό το περιστατικό, λοιπόν, διογκώθηκε, διαστρεβλώθηκε, δραματοποιήθηκε και πολλαπλασιάστηκε από τα ΜΜΕ («ναρκώνανε παιδιά»!!!), προφανώς για να δικαιολογηθεί το κλείσιμο του Κέντρου. Τι πιο βολικό για την κυβερνητική προπαγάνδα ότι «φταίνε οι γιατροί»; Σημειωτέον ότι οι γονείς του παιδιού δεν ήξεραν τίποτε για νάρκωση και το έμαθαν τώρα!!! Εκτός αυτών, προέκυψε τώρα ότι το ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είχε γίνει «κέντρο υγειονομικού τουρισμού» και οι γιατροί του είχαν στήσει «κύκλωμα αποστολής παιδιών στο εξωτερικό» (δηλώσεις Διοικητή 1ης ΥΠΕ και δημοσιεύματα σε ΕΘΝΟΣ & ΒΗΜΑ), ενώ αναγνωρίζεται ότι μετά το 2009 έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που στέλνονται στο εξωτερικό! Για ψάξτε κύριε ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 1ης ΥΠΕ ποιοι υπόγραφαν η ποιοι είχαν δικαίωμα υπογραφής για να μεταβούν τα παιδιά στο εξωτερικό;
Προς  τη Διοίκηση  του Ν.Π. « ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Κοινοποίηση: Διοίκηση  1ης Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ
  
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ -
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, Χαρίτος Θεόδωρος και Γούλα Σοφία, γονείς του βρέφους Χαρίτου άρρενος, δηλώνουμε ότι εν αγνοία μας χρησιμοποιήθηκε το όνομά μας για να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του γιατρού μας κ. Καλαβρουζιώτη.
 Υπεύθυνος για την ταλαιπωρία μας δεν ήταν ο κ. Καλαβρουζιώτης, αλλά η Διοίκηση του « Αγία Σοφία», που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού μας, μετάφέροντάς το, μέσω κοινόχρηστου ασανσέρ, στον 5ο όροφο, αντί της παιδοκαρδιοχειρουργικής μονάδας.
Χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, είδαμε τη μέρα του χειρουργείου να μπαίνουν μέσα στο ασανσέρ καθαρίστριες και να το καθαρίζουν, ενώ από άλλους ορόφους διαμαρτύρονταν για τη μη λειτουργία του. Δεν είχαμε ιδέα ότι όλα αυτά αφορούσαν το δικό μας παιδί κι ότι εκείνο θα μεταφερόταν σ΄αυτές τις συνθήκες, ειδάλλως θα είχαμε διαμαρτυρηθεί.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι γιατροί σαν τον κ. Καλαβρουζιώτη δεν υπάρχουν. Τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και ως γιατρό και ως άνθρωπο. Κι επειδή είμαστε σε αναμονή νέου χειρουργείου, θέλουμε ο ίδιος να αναλάβει πάλι το παιδί μας. Καταγγέλλουμε δε, όποιον χρησιμοποιεί το όνομά μας για να τον διασύρει.
Οι γονείς
Χαρίτος Θεόδωρος
Γούλα Σοφία

25.10.2011: Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, προφανώς παραπληροφορημένος, η θέλοντας να κάνει τα χατίρια των ‘’κολλητών’’ του χωρίς πόρισμα ΕΔΕ ή έστω κάποιας προκαταρκτικής έρευνας, προβαίνει σε καταγγελίες και απειλές κατά των «επίορκων» γιατρών και προαναγγέλλει την παύση τους!!! Επίορκους γιατρούς έχουμε κύριε Λοβέρδο η επίορκους βουλευτές που προκειμένου να κάνουν τα χατίρια ‘’κολλητών’’ κατασκευάζετε ενόχους για την λαιμητόμο;
27.10.2011: Εκτάκτως, εν κρυπτώ και παραβύστω, συνεδριάζει το ΔΣ του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και αποφασίζει να θέσει και τους τρεις Καρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου σε διαθεσιμότητα. Ο λόγος που επικαλείται το ΔΣ για τους δύο Επιμελητές Α’ Καρδιοχειρουργούς είναι ότι τοποθέτησαν “λάθος μόσχευμα” σε νεογνό που χειρούργησαν στις 14.10.2011, και, έτσι, εξέθεσαν το νεογνό σε κίνδυνο και κλόνισαν την εμπιστοσύνη των γονιών στους ιατρούς και το νοσοκομείο.              
Η αλήθεια είναι οτι:                  
1.      Το νεογνό χειρουργήθηκε δύο φορές διότι παρουσίασε μια αναμενόμενη επιπλοκή,
2.      είναι καλά στην υγεία του και στο σπίτι του,       
3.      οι γονείς του έχουν στείλει επιστολή συμπαράστασης στους γιατρούς του παιδιού τους και καταγγέλλουν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι με τις αποφάσεις της για κατάργηση της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας, εξέθεσε το παιδί τους σε κίνδυνο,        
4.      δεν υπάρχει (κι ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει!) καμιά γνωμάτευση ειδικού ότι τοποθετήθηκε “λάθος μόσχευμα” στο νεογνό. Η απόφαση για την επιλογή του μοσχεύματος ανήκει αποκλειστικά στον χειρουργό. Αντίθετα, υπάρχουν τέσσερις γνωματεύσεις Παιδοκαρδιοχειρουργών παγκοσμίου κύρους, που λένε ότι και αυτοί το ίδιο μόσχευμα θα τοποθετούσαν στο συγκεκριμένο παιδί.
31.10.2011:Επιδίδεται η απόφαση της «διαθεσιμότητάς» των παιδοκαρδιοχειρουργών , στην οποία αναφέρονται 8 έγγραφα, βάσει των οποίων τους έθεσαν σε αργία. Ζητούν επιτόπου με αίτησή τους τα έγγραφα αυτά.
 2.11.2011: Αντί να λάβουν τα έγγραφα που ζήτησαν, τους επιδίδεται άλλη απόφαση για την διαθεσιμότητά τους, που αντικαθιστά αυτήν της 31.10.11 («ορθή επανάληψη»), στην οποία διαπιστώνουν ότι αναφέρονται μόνο 2 από τα 8 έγγραφα της πρώτης!!!Τα γνωρίζετε αυτά κ. Παπασάββα; Η μήπως ξέχασαν να σας ενημερώσουν;
 5.11.2011:  Aκόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη Βουλή στις για ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του οτι «για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ απομακρύνθηκαν γιατροί λόγω διαφθοράς»!!!  AYTO EINAI TO ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚ κ.κ. ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ, ΛΟΒΕΡΔΟ, ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΕ και τα υπόλοιπα κομματόσκυλα!
21.11.2011: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ που διέταξε ο Διοικητής με βάση καταγγελίες και αναφορές του Συντονιστή-Διευθυντή ΑΚ σε βάρος των δύο Επιμελητών Α’. Πουθενά δεν περιγράφεται το επεισόδιο περί «ναρκωμένου παιδιού που ξύπνησε ενώ οι γιατροί διαπληκτίζονταν στο χειρουργείο», όπως δήλωσε ο Υπουργός, γιατί απλά δεν υπήρξε. Διαβάζοντας τις καταθέσεις των μαρτύρων, τις οποίες έχουμε στα χέρια μας, διαπιστώνουμε, ότι, ο διενεργήσας την ΕΔΕ κατασκευάζει «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» μεταξύ γιατρών στην αίθουσα χειρουργείου σε άλλο παιδί, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν από τους έξι (6) μάρτυρες που παρευρίσκονταν στο χώρο του χειρουργείου! Βέβαια, το παιδί πάνω από το οποίο υποτίθεται ότι έγινε η «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» ούτε ξύπνησε και χειρουργήθηκε κανονικά!!!  
Τα φίλια στην Κυβέρνηση ΜΜΕ (ΕΘΝΟΣ, ΝΕΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ) μιλούν για «επιβεβαίωση καταγγελιών Λοβέρδου», «πέλεκυ στους δύο Καρδιοχειρουργούς» και ότι «οι δύο (ποιοι άραγε από τους τρεις;) Καρδιοχειρουργοί θα δουν την πόρτα του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»!!!
21.11 & 23.11.2011: Το ΔΣ του Νοσοκομείου παραπέμπει με νέες κατηγορίες τους τρεις  Καρδιοχειρουργούς στο πειθαρχικό της 1ης Υ.ΠΕ. Οι κατηγορίες για τους δύο Επιμελητές είναι από απαράδεκτες έως κατασκευασμένες. Τις κατηγορίες για τον Συντονιστή-Διευθυντή Αντώνη Κουρτέση δεν γνωρίζουμε, αλλά οι φήμες λένε ότι θα πέσει στα μαλακά (άλλωστε είναι “ημέτερος”).
  8.12.2011: Καλούνται οι παιδοκαρδιοχειρουργοί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υ.ΠΕ. για έγγραφη απολογία.
28.12.2011: Υποβάλλουν τις έγγραφες απολογίες τους!.
24.02.2012: Καλούνται εκ νέου (!) για απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υ.ΠΕ. 
Απρ. - Μάιος 2012: Απολογούνται ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 1ης Υ.ΠΕ.
16.07.2012: Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υ.ΠΕ. αποφασίζει ότι δεν μπορεί να βγάλει απόφαση με βάση τα στοιχεία που έχει και ζητά συμπληρωματική ΕΔΕ, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/09/2012.
Σεμπτέμβριος- Οκτώβριος 2012: αλλάζει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ διορίζεται ο κ. Κοντοζαμάνης! Είμαστε σε επαφή μαζί του αυτές τις ημέρες για να μάθουμε τι πειθαρχική δίωξη θα ασκήσει στον κ. Οικονομίδη 1) για τα κατασκευασμένα γεγονότα που αναφέρει στην ΕΔΕ αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει παραδώσει το πόρισμα μέχρι 30/9/2012 όπως αναφέρει η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου!  
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ!!!!!!!!!!  

                                                                                                                        Πέτρος Καπερναράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου